Galenus Researchprijs 2013 voor dr. Enrico Mastrobattista
 

Winnaar van de Galenus Researchprijs 2013 was dr. Enrico Mastrobattista, universitair hoofddocent bij de afdeling Biofarmacie en Farmaceutische Technologie van de Universiteit Utrecht. Mastrobattista werd door juryvoorzitter prof. dr. Paul Smits omschreven als vertegenwoordiger van een generatie voortreffelijke wetenschappers die in de komende jaren de grenzen van het farmaceutische onderzoeksveld gaan verleggen. De Galenus Researchprijs werd bij deze gelegenheid uitgereikt bij ZonMw in Den Haag.

 

De 40-jarige Mastrobattista won de prijs voor zijn onderzoek naar de toepassing van biomimetische dragersystemen voor biotherapeutica. In een korte presentatie legde hij uit hoe ‘advanced drug delivery’ erop is gericht de effectiviteit van therapeutica te verhogen en tegelijkertijd bijwerkingen te beperken.

 

Het was de 21e editie van dit evenement, georganiseerd door de Stichting Galenusprijs Nederland. Hoofdsponsors van de Galenusprijzen zijn Van Zuiden Communications B.V. (uitgever van onder andere Oncology News International en Modern Medicine), Nefarma en ZonMw.

 

 

Prof. dr. Paul Smits (juryvoorzitter Galenusprijzen), dr. Enrico Mastrobattista en prof dr. Pauline Meurs (voorziiter ZonMw). Foto: Bart Versteeg