Galenus Researchprijs 2014 voor dr. Tom Würdinger

 

Winnaar van de Galenus Researchprijs 2014 was dr. Tom Würdinger. Hij studeerde Biomedische Wetenschappen aan de VU in Amsterdam en promoveerde daarna aan de Universiteit van Utrecht op een proefschrift over Virologie en Gentherapie. Vervolgens ging hij aan de slag als post-doc aan de gerenommeerde Harvard Medical School in Boston op de afdeling Molecular Neurogenetics en het Center for Molecular Imaging. 

 

Nu is Thomas Würdinger co-director van de Neuro-Oncologie-groep van het VU medisch centrum. Daarbij onderhoudt hij zijn waardevolle contacten met Harvard Medical School. Zijn research spitst zich toe op fundamenteel en translationeel neuro-oncologisch onderzoek met een bijzondere interesse in RNA-biologie en preclinical imaging.

 

Volgens het oordeel van de jury is Tom Würdinger een uitzonderlijk getalenteerde wetenschapperen is het er trots op om hem te mogen uitroepen tot winnaar van de Galenus Researchprijs 2014.

 

Het was de 22e editie van dit evenement, georganiseerd door de Stichting Galenusprijs Nederland. Hoofdsponsors van de Galenusprijzen zijn Van Zuiden Communications B.V. (uitgever van onder andere Oncology News International en Modern Medicine), Nefarma en ZonMw. Overige sponsoren zijn Vondst advocaten en Hinfelaar PR, Life & Health Communications.

 
Galenus Researchprijswinnar dr. Tom Würdinger; prod. dr. René Bernards en juryvoorziitter prof. dr. Paul Smiits (vlnr) Foto: Bart Versteeg
Galenusprijswinnaar dr. Tom Würdinger, prof.dr. René Bernards, hoofd van de afdeling Moleculaire carcinogenese  van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) en juryvoorzitter prof. dr. Paul Smits (vlnr). Foto Bart Versteeg